ŽALIOSIOS SALOTOS - Nr. 1

Maistingumas:
Baltymai3,89 g
Riebalai7,55 g
Angliavandeniai2,55 g
Energinė vertė93,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Salotų lapai95,0070,00
Vištos kiaušiniai, II kat.20,0020,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Nuvalyti ir nuplauti salotų lapai supjaustomi;
  • Paskaninami grietine;
  • Salotos puošiamos virto kiaušinio pusele arba supjaustytais svogūnų laiškais po 10-15g porcijai, atitinkamai padidinus patiekalo išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.