SKAIDRUS VIŠTIENOS SULTINYS SU MAKARONAIS - Nr. 100

Maistingumas:
Baltymai6,16 g
Riebalai3,04 g
Angliavandeniai17,95 g
Energinė vertė123,79 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės50,0035,00
Makaronai, aukšč. rūšies15,0015,00
Morkos3,002,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Skaidrus vištienos sultinys (98)170,00170,00
Išeiga:250 g
  • Makaronai persijojami, sudedami į verdantį pasūdytą vandenį (1kg makaronų maždaug 5 l vandens);
  • Išvirus vanduo nupilamas, makaronai perpilami karštu virintu vandeniu;
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos ir atskirai verdamos supjaustytos kubeliais;
  • Pavirinus 10-15 min. sudedamos pakepintos ar šutintos supjaustytos morkos ir nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Patiekiant virti makaronai ir daržovės sudedami į skaidrų sultinį.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.