SKAIDRUS VIŠTIENOS SULTINYS SU MANŲ KRUOPOMIS - Nr. 102

Maistingumas:
Baltymai5,81 g
Riebalai2,13 g
Angliavandeniai14,17 g
Energinė vertė99,12 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos19,0019,00
Skaidrus mėsos sultinys (96) 235,00235,00
*arba skaidrus vištienos sultinys (98)235,00235,00
Išeiga:250 g
  • Į verdantį skaidrų mėsos ir kaulų ar vištienos sultinį lėtai maišant supilamos manų kruopos ir silpnai kaitinant verdama 15-20 min.100º C temperatūroje;
  • Baigiant virti sultinys pasūdomas.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.