VIRTOS BULVĖS - Nr. 108
Maistingumas:Baltymai | 6,57 g |
Riebalai | 1,25 g |
Angliavandeniai | 45,83 g |
Energinė vertė | 220,85 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
*Bulvės | 333,00 | 266,00 |
Virtos bulvės | 250,00 | 250,00 |
Sviestas (72%) arba | 10,00 | 10,00 |
*Grietinė, 25 % riebumo, arba | 20,00 | 20,00 |
*grietinės padažas (314): | 50,00 | 50,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies | 2,50 | 2,50 |
Sviestas (72%) | 2,50 | 2,50 |
Vanduo | 25,00 | 25,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 25,00 | 25,00 |
Išeiga: Su sviestu Su grietine, 25% riebumo Su grietinės padažu | 250/10 (260 g) 250/20 (270 g) 250/50 (300 g) |
- Bulvės nuplaunamos, nuvalomos;
- Dedamos į verdantį vandenį (1 kg bulvių 0,6-0,7 litrai vandens, vanduo turi apsemti bulves ir verdamos 10-15 min.);
- Jeigu patiekiama su grietinės padažu, jis pagaminamas;
- Išvirus vanduo nupilamas, bulvės nugarinamos kaitinant;
- Virtos bulvės patiekiamos su sviestu, tinka grietinė, grietinės padažas, rafinuotas saulėgrąžų aliejus.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.