MORKŲ KOŠĖ - Nr. 113
Maistingumas:Baltymai | 2,16 g |
Riebalai | 7,53 g |
Angliavandeniai | 13,89 g |
Energinė vertė | 131,95 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
* Morkos | 117,00 | 94,00 |
Virtos morkos | 75,00 | 75,00 |
Ropiniai svogūnai | 20,00 | 17,00 |
Pomidorų tyrė | 28,00 | 28,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 8,00 | 8,00 |
Citrinos rūgštis | 0,03 | 0,03 |
Vanduo | 2,00 | 2,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Morkos nuplaunomos ir verdamos;
- Virtos su odele morkos nulupamos ir sumalamos;
- Smulkiai supjaustyti ropiniai svogūnai blanširuojami (nuplikomi verdančių vandeniu) ir pašutinami;
- Sudedama pomidorų tyrė ;
- Viskas sumaišoma su morkomis ir šutinama 3-5 min.;
- Baigiant šutinti įpilama citrinos rūgšties tirpalo, pasūdoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.