MORKŲ IR VARŠKĖS SUFLE - Nr. 116

Maistingumas:
Baltymai15,34 g
Riebalai4,13 g
Angliavandeniai21,13 g
Energinė vertė183,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos190,00152,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo30,0030,00
Sviestas (72%)2,002,00
Manų kruopos10,0010,00
Varškė liesa 56,0055,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
* Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:240/5 (245 g)
  • Morkos nuvalomos, nuplaunamos ir supjaustomos, šutinamos piene;
  • Iššutusios morkos yra pertrinamos, atšaldomos iki 40-50 C;
  • Suberiamos manų kruopos;
  • Pertrinta su kiaušinių tryniais ir druska, varškė gerai išmaišoma, supilami išplakti baltymai;
  • Paruošta masė sudedama į sviestu išteptą skardą (2 g) ir verdama garuose 30-35 min.;
  • Morkų ir varškės suflė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.