DARŽOVIŲ APKEPAS - Nr. 118.1
Maistingumas:Baltymai | 7,56 g |
Riebalai | 10,48 g |
Angliavandeniai | 36,34 g |
Energinė vertė | 270,39 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltagūžiai kopūstai (iki 02.01) | 55,00 | 44,00 |
Baltagūžiai kopūstai ( nuo 02.01 - 07.01) | 58,00 | 44,00 |
Morkos (iki sausio 1 d.) | 83,00 | 65,00 |
Morkos (nuo sausio 1 d.) | 87,00 | 65,00 |
Bulvės ( iki 09.01) | 150,00 | 103,00 |
Bulvės (nuo 09.01 - 10.31) | 165,00 | 103,00 |
Bulvės ( nuo 11.01 - 12.31) | 172,00 | 103,00 |
Bulvės (nuo 01.01 - 02.28) | 180,00 | 103,00 |
Bulvės (nuo 03.01) | 187,00 | 103,00 |
Ropiniai svogūnai | 24,00 | 20,00 |
Grietinė 30 % | 5,00 | 5,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/4 | 10,00 |
Manų kruopos | 10,00 | 10,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 10,00 | 10,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 2,00 | 2,00 |
Grietinė 30 % | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 190/20 (210 g) |
- Išverdamos nuvalytos bulvės, ataušinamos ir pertrinamos.
- Šiaudeliais supjaustytos morkos ir baltagūžiai kopūstai šutinami apie 20 min. 95 C.
- Sudedami nuplikyti ropiniai svogūnai, suberiamos manų kruopos ir dar paverdama apie 5 min.
- Daržovių masė išmaišoma su atvėsusiomis pertrintomis bulvėmis, sudedami kiaušiniai, pasūdoma ir sudedama į aliejumi išteptą skardą.
- Paviršius aptepamas grietine sumaišyta su miltais ir kepama kepimo krosnyje 20 - 30 min. 180 - 200 C.
- Patiekiama su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.