ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SUFLE - Nr. 119

Maistingumas:
Baltymai7,38 g
Riebalai8,80 g
Angliavandeniai19,07 g
Energinė vertė184,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žiediniai kopūstai288,00150,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo50,0050,00
Manų kruopos15,0015,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
* Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Žiediniai kopūstai nuplaunami , sulaužomi šakelėmis, šutinami piene, pertrinami;
  • Į jų masę suberiamos manų kruopos, sviestas, kiaušinių tryniai, įpilami išplakti kiaušinių baltymai;
  • Pasūdoma;
  • Masė lengvai išmaišoma;
  • Sudedama į sviestu išteptą skardą (2 g) ir verdama garuose 30-35 min.;
  • Žiedinių kopūstų suflė patiekiant užpilama ištirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.