DARŽOVIŲ ŠIUPINYS - Nr. 133

Maistingumas:
Baltymai6,30 g
Riebalai5,33 g
Angliavandeniai31,64 g
Energinė vertė199,66 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės 120,0090,00
Morkos 75,0060,00
Baltagūžiai kopūstai75,0060,00
Konservuoti žali žirneliai15,0010,00
Grietinės padažas (314):75,0075,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,753,75
Sviestas (72%)3,753,75
Grietinė, 25% riebumo37,5037,50
Vanduo37,5037,50
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:240/5 (245 g)
  • Nuplautos, nuvalytos ir skiltelėmis arba kubeliais supjaustytos bulvės , morkos šutinamos nedideliame vandens kiekyje;
  • Supjaustyti baltagūžiai kopūstai šutinami atskirai;
  • Į šutintas bulves ir morkas supilamas grietinės padažas ir 10-15 min troškinama;
  • Sudedami šutinti baltagūžiai kopūstai ir dar patroškinama 15-20 min.;
  • Baigiant troškinti sudedami konservuoti žali žirneliai, pasūdoma;
  • Daržovių šiupinys patiekiamas su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.