BULVIŲ KOTLETAI - Nr. 135
Maistingumas:Baltymai | 7,08 g |
Riebalai | 15,08 g |
Angliavandeniai | 43,16 g |
Energinė vertė | 336,52 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės | 277,00 | 208,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/4 | 8,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 8,00 | 8,00 |
Džiūvėsiai | 8,00 | 8,00 |
*Pusgaminio masė: | 220,00 | 220,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
*Grietinė, 25 % riebumo arba | 20,00 | 20,00 |
*grietinės padažas ( 314 ): | 50,00 | 50,00 |
kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 2,50 | 2,50 |
sviestas (72%) | 2,50 | 2,50 |
grietinė, 25 % riebumo | 25,00 | 25,00 |
Vanduo | 25,00 | 25,00 |
Išeiga: Su grietine Su grietinės padažu | 200/20 (220 g) 200/50 (250 g) |
- Bulvės nuplaunamos, nuvalomos ir verdamos pasūdytame vandenyje;
- Nuoviras nupilamas, bulvės pradžiovinamos ir karštos pertrinamos;
- Masė atvėsinama iki 40-50 C temperatūros;
- Įmušami kiaušiniai, įdedamas sviestas, suberiami miltai;
- Iš išmaišytos masės formuojami bulviniai kotletai po 2 vnt. porcijai;
- Apvoliojami miltais arba džiuvėsiais ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 3-4 min;
- Bulvių kotletai patiekiami su grietine arba grietinės padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.