BULVIŲ KOTLETAI SU VARŠKE - Nr. 136

Maistingumas:
Baltymai19,99 g
Riebalai14,27 g
Angliavandeniai39,30 g
Energinė vertė365,34 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės 200,00150,00
Liesa varškė76,0075,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat. 1/410,00
Džiūvėsiai 10,0010,00
*Pusgaminio masė:250,00250,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25 % riebumo 20,0020,00
Išeiga:220/20 (240 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, verdamos pasūdytame vandenyje;
  • Nuoviras nupilamas, bulvės pradžiovinamos ir karštos pertrinamos;
  • Masė atvėsinama iki 40-50 C temperatūros;
  • Į ją sudedama pertrinta varškė, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Iš išmaišytos masės formuojami bulviniai kotletai po 2 vnt. porcijai;
  • Apvoliojami miltais arba džiuvėsiais ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 4-5 min;
  • Bulviniai kotletai su varške patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.