VIRTŲ BULVIŲ BLYNAI SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 138

Maistingumas:
Baltymai12,86 g
Riebalai20,30 g
Angliavandeniai47,15 g
Energinė vertė422,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Bulvės 280,00210,00
Virtos bulvės200,00200,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat. 1/220,00
"Rokiškio" sūris11,0010,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo30,0030,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25% riebumo 20,0020,00
Išeiga:240/20 (260 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos, pertrinamos;
  • Į virtas pertrintas bulvės beriami miltai, įmušami kiaušinių tryniai, trintas fermentinis sūris , supilamas pienas, išmaišoma, po to supilami išplakti kiaušinių baltymai ir atsargiai išmaišoma;
  • Blynai kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 5-7 min.;
  • Bulviniai blynai patiekiami po 2-4 vnt. porcijai su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.