VIRTŲ BULVIŲ BLYNAI SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 138
Maistingumas:Baltymai | 12,86 g |
Riebalai | 20,30 g |
Angliavandeniai | 47,15 g |
Energinė vertė | 422,74 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
*Bulvės | 280,00 | 210,00 |
Virtos bulvės | 200,00 | 200,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 20,00 | 20,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/2 | 20,00 |
"Rokiškio" sūris | 11,00 | 10,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo | 30,00 | 30,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
*Grietinė, 25% riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 240/20 (260 g) |
- Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos, pertrinamos;
- Į virtas pertrintas bulvės beriami miltai, įmušami kiaušinių tryniai, trintas fermentinis sūris , supilamas pienas, išmaišoma, po to supilami išplakti kiaušinių baltymai ir atsargiai išmaišoma;
- Blynai kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 5-7 min.;
- Bulviniai blynai patiekiami po 2-4 vnt. porcijai su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.