BULVINIAI SUKTINUKAI SU VARŠKE - Nr. 139
Maistingumas:Baltymai | 13,26 g |
Riebalai | 17,83 g |
Angliavandeniai | 42,43 g |
Energinė vertė | 380,68 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės | 213,00 | 160,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 15,00 | 15,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/4 | 10,00 |
*Bulvių masė: | 175,00 | 175,00 |
*Įdaras: | 0,00 | 0,00 |
Varškė, liesa | 51,00 | 50,00 |
Vištos kiaušiniai,II kat. | 1/4 | 10,00 |
*Įdaro masė: | 60,00 | 60,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. I rūšies | 10,00 | 10,00 |
*Pusgaminio masė: | 245,00 | 245,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
*Grietinė, 25% riebumo arba | 20,00 | 20,00 |
* sviestas (72%) | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: Su grietine Su sviestu | 220/20 (240 g) 220/5 (225 g) |
- Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos;
- Į virtos pertrintas bulves beriami miltai, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma;
- Iš bulvių masės daromi paplotėliai po 2 vnt. porcijai, į juos dedama varškės įdaro;
- Paplotėlio kraštai sujungiami taip, kad įdaras būtų paplotėlio viduryje;
- Suktinukai apvoliojami miltuose ,ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 10-15 min;
- Bulviniai suktinukai patiekiami po 2-4 vnt. porcijai su grietine arba sviestu
- Įdaras: varškė pertrinama , įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.