BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SKLINDŽIAI - Nr. 141.2
Maistingumas:Baltymai | 9,21 g |
Riebalai | 29,65 g |
Angliavandeniai | 20,08 g |
Energinė vertė | 384,39 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d) | 238,00 | 190,00 |
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d) | 250,00 | 190,00 |
Manų kruopos | 15,00 | 15,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/2 | 20,00 |
Pienas 3,5 % | 50,00 | 50,00 |
*Pusgaminio masė: | 240,00 | 240,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 15,00 | 15,00 |
Grietinė 30% | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 200/20 (220 g) |
- Šiaudeliais supjaustyti baltagūžiai kopūstai šutinami piene apie 20 min. 95ºC.
- Baigiant šusti supilamos manų kruopos ir verdama 10-15 min. 85-90ºC.
- Masė atvėsinama 40-50ºC.
- Į atvėsintą masę sudedami kiaušinių tryniai, išplakti baltymai ir išmaišoma.
- Formuojami kotletai, ir kepami saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių 5-7 min. 160-180ºC. Patiekiama su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.