DARŽOVIŲ KOTLETAI SU VARŠKE - Nr. 142.1
Maistingumas:Baltymai | 11,12 g |
Riebalai | 27,45 g |
Angliavandeniai | 18,40 g |
Energinė vertė | 368,12 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltagūžiai kopūstai (iki 02.01) | 85,00 | 68,00 |
Baltagūžiai kopūstai ( nuo 02.01 - 07.01) | 89,00 | 68,00 |
Morkos (iki sausio 1 d.) | 83,00 | 66,00 |
Morkos (nuo sausio 1 d.) | 87,00 | 66,00 |
Manų kruopos | 15,00 | 15,00 |
Pienas 3,5 % | 20,00 | 20,00 |
Varškė 9 % | 30,00 | 30,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/4 | 10,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 10,00 | 10,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Grietinė 30 % | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 180/20 (200 g) |
- Šiaudeliais supjaustytos morkos ir baltagūžiai kopūstai šutinami piene apie 20 min. 95 C.
- Baigiant šusti supilamos manų kruopos ir verdama 10 - 15 min. 85 - 90 C.
- Masė atvėsinama iki 40 - 50 C.
- Į atvėsintą masę sudedami kiaušiniai, pertrinta varškė ir lėtai išmaišoma.
- Formuojami kotletai po 2 vnt. porcijai.
- Apvoliojami miltais arba maltais džiūvėsiais ir kepama iš abiejų pusių 5 - 7 min. 160 - 180 C.
- Patiekiama su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.