MOLIŪGŲ SKLINDŽIAI - Nr. 143

Maistingumas:
Baltymai7,12 g
Riebalai16,04 g
Angliavandeniai24,27 g
Energinė vertė269,96 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Moliūgai 293,00205,00
Kvietiniai miltai, aukšč . rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Moliūgai nuplaunami, nuvalomi,supjaustomi griežinėliais;
  • Supjaustyti moliūgai šutinami nedideliame vandens kiekyje ir pertrinami;
  • Į masę įberiami persijoti miltai, druska, įmušami kiaušiniai;
  • Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės;
  • Formuojami moliūgų sklindžiai po 2-4 vnt. porcijai ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 7-10 min.;
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.