BULVIŲ PUDINGAS SU VARŠKE - Nr. 145

Maistingumas:
Baltymai16,62 g
Riebalai19,64 g
Angliavandeniai27,91 g
Energinė vertė354,88 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės155,00116,00
Virtos bulvės111,00111,00
Varškė, 9 % riebumo61,0060,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies4,004,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo26,0026,00
Virtas pienas25,0025,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Sviestas (72%)8,008,00
Džiūvėsiai5,005,00
Rokiškio sūris5,005,00
Pusgaminio masė:225,00225,00
*Grietinė, 25 % riebumo arba20,0020,00
* grietinės padažas ( 314 ):50,0050,00
kvietiniai miltai, I rūšies2,502,50
sviestas (72%)2,502,50
vanduo25,0025,00
grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Išeiga:200/20 (220 g)
200/50 (250 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos;
  • Virtos karštos bulvės pertrinamos, atvėsinamos;
  • Į masę dedama pertrintos varškės, įpilama karšto pieno,įpilami kiaušinio tryniai ir išplaktų baltymų.;
  • Viskas iš lėto išmaišoma ir sudedama į sviestų išteptą (2 g) ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą;
  • Pudingo paviršius išlyginamas: apibarstomas tarkuotu fermentiniu sūriu ir apšlakstomas ištirpintu sviestu;
  • Kepama kepimo krosnyje apie 25-30 min.;
  • Pudingas patiekiamas su grietine ar grietinės padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.