BULVIŲ PUDINGAS SU VARŠE - Nr. 145.1

Maistingumas:
Baltymai16,66 g
Riebalai21,21 g
Angliavandeniai18,02 g
Energinė vertė329,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)170,00116,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)187,00116,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)195,00116,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)204,00116,00
Bulvės ( nuo 03.01)212,00116,00
Varškė 9 %61,0060,00
Fermentinis sūris5,004,00
Kvietiniai miltai I rūšies4,004,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Malti džiuvėsiai5,005,00
Sviestas 82%5,005,00
Pienas 3,5 %26,0026,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Virtos karštos bulvės pertrinamos ir atvėsinamos iki 40-50C.
  • Į masę dedama pertrintos varškės, pieno, kiaušinių trynių ir išplaktų baltymų.
  • Viskas gerai išmaišoma ir sudedma į aliejumi išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą.
  • Pudingo paviršius išlyginamas, apibarstomas tarkuotu fermentiniu sūriu, apšlakstoma ištirpintu sviestu.
  • Kepama kepimo krosnyje 25-30 min. 180-200C
  • Patiekiama su grietine.
  • Bulvės verdamos 30 min. 95-100C

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.