BULVIŲ PUDINGAS SU VARŠE - Nr. 145.1
Maistingumas:Baltymai | 16,66 g |
Riebalai | 21,21 g |
Angliavandeniai | 18,02 g |
Energinė vertė | 329,18 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės ( iki rugsėjo 1d) | 170,00 | 116,00 |
Bulvės ( nuo 09.01-10.31) | 187,00 | 116,00 |
Bulvės ( nuo 11.01-12.31) | 195,00 | 116,00 |
Bulvės ( nuo 01.01-02.28) | 204,00 | 116,00 |
Bulvės ( nuo 03.01) | 212,00 | 116,00 |
Varškė 9 % | 61,00 | 60,00 |
Fermentinis sūris | 5,00 | 4,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 4,00 | 4,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/4 | 10,00 |
Malti džiuvėsiai | 5,00 | 5,00 |
Sviestas 82% | 5,00 | 5,00 |
Pienas 3,5 % | 26,00 | 26,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 3,00 | 3,00 |
Grietinė 30% | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 200/20 (220 g) |
- Virtos karštos bulvės pertrinamos ir atvėsinamos iki 40-50C.
- Į masę dedama pertrintos varškės, pieno, kiaušinių trynių ir išplaktų baltymų.
- Viskas gerai išmaišoma ir sudedma į aliejumi išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą.
- Pudingo paviršius išlyginamas, apibarstomas tarkuotu fermentiniu sūriu, apšlakstoma ištirpintu sviestu.
- Kepama kepimo krosnyje 25-30 min. 180-200C
- Patiekiama su grietine.
- Bulvės verdamos 30 min. 95-100C
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.