MORKŲ KOTLETAI - Nr. 148.1

Maistingumas:
Baltymai5,76 g
Riebalai13,64 g
Angliavandeniai21,72 g
Energinė vertė233,03 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)176,00141,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 185,00141,00
Manų kruopos10,0010,00
Pienas 3,2 %23,0023,00
*Morkų masė160,00160,00
Vištos kiaušiniai1/58,00
Kvietiniai miltai I rūšies7,007,00
Grietinė 30%5,005,00
*Pusgaminio masė:180,00180,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Šiaudeliais supjaustytos morkos šutinamos piene apie 20 min. 95ºC.
  • Baigiant šusti supilamos manų kruopos ir verdama 10-15 min. 85-90ºC.
  • Masė atvėsinama 40-50ºC.
  • Į atvėsintą masę sudedami kiaušiniai ir lėtai išmaišoma.
  • Formuojami kotletai po 2 vnt. porcijai.
  • Apvoliojami miltais ir sudedami į aliejumi išteptą skardą .
  • Kotletų paviršius aptepamas grietine ir kepama 10-15 min. kepimo krosnyje 160-180ºC.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.