TIRŠTA RYŽIŲ KOŠĖ - Nr. 157

Maistingumas:
Baltymai7,03 g
Riebalai10,05 g
Angliavandeniai34,05 g
Energinė vertė254,72 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos44,0044,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo111,00111,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Kruopos perrenkamos, nuplaunamos;
  • Beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Baigiant virti įpilama karšto pieno;
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.