BUROKĖLIŲ SALOTOS SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS - Nr. 17

Maistingumas:
Baltymai1,52 g
Riebalai10,08 g
Angliavandeniai7,42 g
Energinė vertė126,80 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai84,0067,00
Virti burokėliai64,0064,00
Rauginti kopūstai27,0021,00
Porai6,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Porai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi
  • Burokėliai nuvalomi ir išverdami;
  • Virti burokėliai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Rauginti kopūstai perpilami šaltu vandeniu (jeigu rūgštūs ir stambaus pjaustymo -pasmulkinami);
  • Beriami smulkinti porai, pilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.