BIRI GRIKIŲ KOŠĖ SU KIAUŠINIU - Nr. 184

Maistingumas:
Baltymai21,66 g
Riebalai5,35 g
Angliavandeniai44,26 g
Energinė vertė311,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grikių kruopos64,0064,00
Vanduo 101,00101,00
*Košės masė158,00158,00
Varškė, liesa70,0070,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Džiūvėsiai 6,006,00
Grietinė, 25% riebumo4,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Grietinė, 25% riebumo arba20,0020,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:
Su sviestu
Su grietine

200/10 (210 g)
200/20 (220 g)
  • Biri grikių košė. Perrinkti, nuplauti grikiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir maišant verdami 20 min. ant silpnos kaitros, kol sugers visą vandenį;
  • Baigiama virti uždengus puodą garuose krosnyje ar orkaitėje;
  • Maišyti negalima;
  • Į atvėsintą iki 60-70º C temp. košę sudedama pertrinta varškė, plakti kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Paruošta masė dedama į riebalus išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą;
  • Paviršius aptepamas kiaušinio grietinės mišiniu;
  • Apkepama 8-10 min;
  • Patiekiama su sviestu ar grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.