KRUOPAINIS - Nr. 185

Maistingumas:
Baltymai28,63 g
Riebalai13,13 g
Angliavandeniai28,10 g
Energinė vertė345,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietinės kruopos54,0054,00
Vanduo101,00101,00
*Košės masė158,00158,00
Varškė, liesa70,0070,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Džiūvėsiai 6,006,00
Grietinė, 25% riebumo4,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Grietinė, 25% riebumo arba20,0020,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:
Su sviestu
Su grietine

200/10 (210 g)
200/20 (220 g)
  • Kvietinių kruopų košė. Kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį maišant. ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Baigiama virti uždengus puodą;
  • Į atvėsintą iki 60-70º C temp. košę sudedama pertrinta varškė, plakti kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Paruošta masė dedama į riebalus išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą;
  • Paviršius aptepamas kiaušinio grietinės mišiniu;
  • Apkepama 8-10 min;
  • Patiekiama su sviestu ar grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.