SKLINDŽIAI IŠ RYŽIŲ KRUOPŲ - Nr. 195

Maistingumas:
Baltymai7,30 g
Riebalai12,26 g
Angliavandeniai31,87 g
Energinė vertė267,04 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos42,0042,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo80,0080,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
*Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Tiršta ryžių košė. Perrinkti, nuplauti ryžiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Baigiant virti įpilama karšto pieno;
  • Atvėsinama iki 60-70º C temp., sudedami kiaušinių tryniai ir išmaišoma;
  • Po to atsargiai įmaišomi išplakti baltymai;
  • Sklindžiai kepami aliejuje 8-10 min.;
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.