ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS - Nr. 20.2

Maistingumas:
Baltymai2,37 g
Riebalai7,83 g
Angliavandeniai6,74 g
Energinė vertė105,37 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)58,0046,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)64,0046,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)67,0046,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)70,0046,00
Bulvės ( nuo 03.01)72,0046,00
Morkos ( iki sausio 1d)35,0028,00
Morkos ( nuo sausio 1d)37,0028,00
Konservuoti žali žirneliai25,0016,00
Rauginti agurkai arba21,0017,00
marinuoti agurkai31,0017,00
Ropiniai svogūnai10,008,00
Vištų kiaušiniai1/410,00
Liesas majonezas20,0020,00
Išeiga:100/20 (120 g)
  • Daržovės ( bulvės, morkos) nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos.
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi, supjaustomi smulkiai.
  • Rauginti arba marinuoti agurkai, virtos bulvės, morkos , virti kiaušiniai supjaustomi kubeliais.
  • Supilami konservuoti žali žirneliai.
  • Pilamas majonezas, išmaišoma, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.