VIRTINUKAI SU VIRTOMIS BULVĖMIS - Nr. 207

Maistingumas:
Baltymai7,89 g
Riebalai11,00 g
Angliavandeniai41,09 g
Energinė vertė294,92 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Tešla:0,000,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies45,0045,00
Vanduo25,0025,00
Tešlos masė:70,0070,00
Įdaras:0,000,00
Bulvės103,0077,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Sviestas (72%)5,005,00
Įdaro masė:85,0085,00
Kvietiniai miltai, aukšč rūšies (formavimui)5,005,00
Pusgaminio masė:160,00160,00
Grietinė, 25% riebumo30,0030,00
Išeiga:175/30 (205 g)
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Iš miltų, vandens ir druskos išminkoma tešla;
  • Iškočiojama ir formele išspaudžiami skritulėliai, ant jų dedama įdaro;
  • Tešla perlenkiama, kraštai užspaudžiami, kad neiškristų įdaras;
  • Virtiniai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami kol iškyla;
  • Patiekiami su grietine;
  • Įdaras: bulvės nuplaunamos, su odele išverdamos, nulupamos, sugrūdamos ar sumalamos, sumaišomos su nuplikytais ir svieste pakepintais ropiniais svogūnais;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.