VARŠKĖČIAI „TINGINĖLIAI“ - Nr. 228

Maistingumas:
Baltymai23,60 g
Riebalai17,73 g
Angliavandeniai15,76 g
Energinė vertė316,98 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo124,00123,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat3/412,00
Pusgaminio masė:150,00150,00
Virtų varškėčių masė:155,00155,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:155/20 (175 g)
  • Į pertrintą varškę suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, įpilama druskos tirpalo ir suminkoma tešla;
  • Delnais iškočiojami pailgi 10-12 mm storio voleliai;
  • Supjaustoma skersai pailgais gabalėliais;
  • Verdami pasūdytame vandenyjeapie 4-5 min.;
  • Iškilusius varškėčius reikia tuoj pat išgriebti;
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.