VARŠKĖČIAI „TINGINĖLIAI“ - Nr. 228.1

Maistingumas:
Baltymai21,00 g
Riebalai15,00 g
Angliavandeniai21,00 g
Energinė vertė317,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 proc. rieb.124,00124,00
Kvietiniai miltai, I rūšies30,0030,00
Vištos kiaušiniai1/312,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:155/20 (175 g)
  • Į pertrintą varškę sudedami miltai, kiaušiniai, įpilama druskos tirpalo ir suminkoma tešla.
  • Delnais kočiojami pailgi 10-12 mm storio voleliai, supjaustoma skersai pailgais gabalėliais ir verdami pasūdytame vandenyje 4-5 min.
  • Išvirusius varškėčius reikia tuoj pat išgrėbti.
  • Varškėčiai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.