APKEPTI VARŠKĖČIAI SU MORKOMIS - Nr. 230.2

Maistingumas:
Baltymai28,69 g
Riebalai21,45 g
Angliavandeniai19,27 g
Energinė vertė384,92 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 proc. rieb.150,00150,00
* Morkos41,0031,00
Pienas 2,5 proc. riebumo5,005,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/312,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Kvietiniai miltai, I rūšies15,0015,00
* Pusgaminio masė224,00224,00
* Padažas (421,422,427)50,0050,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:190 g
  • Nuskustos ir nuplautos morkos susmulkinamos ir šutinamos vandenyje.
  • Baigiant įpilama pieno, užverdama, beriamos manų kruopos ir maišant verdama 5-7 min.
  • Į atvėsinta masę dedama pertrinta varške, kiaušiniai, druska ir suminkoma tešla.
  • Iš tešlos daromi varškėčiai (50-60 mm skersmens ritinys, kuris supjaustomas skersai riekutėmis.
  • Kepama pagrindiniu būdu.
  • Baigiama kepti kepimo krosnyje 5min. 200ºC.
  • Porcija - 3 varškėčiai.
  • Varškėčiai patiekiami su grietine ar grietinės padažu

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.