VARŠKĖS SUKTINUKAI SU RAZINOMIS - Nr. 232
Maistingumas:Baltymai | 22,02 g |
Riebalai | 16,74 g |
Angliavandeniai | 36,37 g |
Energinė vertė | 384,22 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Varškė, 9 % riebumo | 115,00 | 115,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 16,00 | 16,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat | 1/4 | 10,00 |
Masė suktinukams | 140,00 | 140,00 |
Įdaras: | 0,00 | 0,00 |
Razinos | 26,00 | 26,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 10,00 | 10,00 |
Pusgaminio masė: | 170,00 | 170,00 |
Sviestas (72%) | 7,00 | 7,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 150/20 (170 g) |
- Į pertrintą varškę supilami miltai, įmušami kiaušiniai, druska;
- Viskas išmaišoma ir formuojama 5-7 mm storio paplotėliai;
- Į paplotėlio vidų dedamos perrinktos, nuplautos ir miltais apdžiovintos razinos;
- Jo kraštai sujungiami taip, kad razinos būtų paplotėlio viduje;
- Paplotėliai apvoliojami miltuose, suteikima jiems cilindro formos;
- Apkepami iš abiejų pusių svieste;
- Baigiama kepti kepimo krosnyje apie 5-7 min.
- Porcija sudaro 3 vnt. suktinukų;
- Patiekiama su grietine
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.