RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS - Nr. 24

Maistingumas:
Baltymai1,36 g
Riebalai10,16 g
Angliavandeniai4,97 g
Energinė vertė116,79 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Raudongūžiai kopūstai108,0090,00
Citrinos rūgštis0,160,16
Vanduo8,008,00
Kopūstų masė (18)90,0090,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Raudongūžiai kopūstai nuvalomi, nuplaunami;
  • Smulkiai supjaustyti raudongūžiai kopūstai kaitinami 3-5 minutes su citrinos rūgšties tirpalu, visą laiką maišant, kol suminkštės;
  • Atšaldyti kopūstai skaninami saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.