RAUGINTŲ AGURKŲ SALOTOS SU ŽALIAIS ŽIRNELIAIS IR MAJONEZU - Nr. 24.3

Maistingumas:
Baltymai1,45 g
Riebalai4,93 g
Angliavandeniai5,38 g
Energinė vertė66,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Rauginti agurkai53,0048,00
Konservuoti žali žirneliai40,0026,00
Majonezas15,0015,00
Išeiga:75/15 (90 g)
  • Rauginti agurkai nuplaunami, susmulkinami ir sumaišomi su konservuotais žirneliais.
  • Paskaninama majonezu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.