KEPTA ŽUVIS KIAUŠINYJE - Nr. 244

Maistingumas:
Baltymai15,00 g
Riebalai8,67 g
Angliavandeniai4,95 g
Energinė vertė157,83 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkė filė be odos90,0082,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies8,008,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/313,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
Išeiga:90 g
  • Filė su oda ir be kaulų supjaustoma porcijomis, pasūdoma, apvoliojama miltuose, suvilgoma kiaušiniu ir 10 min. kepama 180-200 C temperatūroje;
  • Plutelė neturi susidaryti;
  • Baigiama kepti 5-7 min. kepimo krosnyje;
  • Patiekiant kepta žuvis pašlakstoma sviestu ir užpilama padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.