KEPTA ŽUVIS TEŠLOJE - Nr. 244.3
Maistingumas:Baltymai | 16,84 g |
Riebalai | 14,57 g |
Angliavandeniai | 8,97 g |
Energinė vertė | 234,44 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jūros lydeka be oda | 122,00 | 106,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies | 20,00 | 20,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/4 | 10,00 |
Pienas | 10,00 | 10,00 |
Rafinuotas aliejus | 8,00 | 8,00 |
Išeiga: | 110 g |
- Žuvies file be odos supjaustoma porcijiniais gabalėliais, pasūdoma, apvoliojama tešloje ir 10-15 min. 200 Co kepama pagrindiniu būdu stebint, kad nesusidarytų stora plutelė.
- Tešla:
- vištos kiaušiniai išplakami, įpilama pieno, pasūdoma, dedami persijoti miltai ir plakama iki vientisos masės.
- Patiekiama su garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.