ŽUVIES TYRĖ - Nr. 247.1

Maistingumas:
Baltymai14,83 g
Riebalai5,79 g
Angliavandeniai7,92 g
Energinė vertė142,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Sviestas (A25-N)6,006,00
Menkės file be oda110,00100,00
*Virta žuvis75,0075,00
*Tiršta pieno padažas 35,0035,00
pienas30,0030,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Kvietiniai miltai3,003,00
Išeiga:105 g
  • Žuvies file be odos, be kaulų supjaustoma ir verdama 10 min. nedideliame vandens kiekyje, sumalama du kartus mėsmale.
  • Supilamas tirštas pieno padažas ir gerai išmaišoma.
  • Tyrė užverdama, patiekiant įdedama sviesto.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.