VIRTA JAUTIENOS MĖSA - Nr. 248.2.
Maistingumas:Baltymai | 14,87 g |
Riebalai | 13,87 g |
Angliavandeniai | 0,53 g |
Energinė vertė | 187,47 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 83,00 | 81,00 |
*Morkos | 4,00 | 3,00 |
*Svogūnai | 4,00 | 3,00 |
* Petražolės (šaknys) | 3,00 | 2,00 |
*Garnyras (110.1 ir panašūs) | 150,00 | 150,00 |
* Padažas (303.1,311.1) | 50,00 | 50,00 |
Išeiga: | 50/50/150 (250 g) |
- Mėsa supjaustoma 2kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l/1kg mėsos) greitai užvirinama, nugraibomos putos.
- Toliau verdama ant mažos ugnies (96-98C).
- Likus 30-40 min iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių ( svogūnų, morkų, petražolių).
- Sultiniui užvirus pasūdoma.
- Išvirusi mėsa pjaustoma skersai raumenų skaidulų maždaug 0,5-1cm storio gabalėliai po vieną, du porcijai.
- Sudedama į puodą užpilama sultinio kuriame mėsa virė ir užvirinama.
- Taip mėsa laikoma maždaug 2-3 valandas 55-65 laipsnių C temperatūroje kol bus realizuojama.
- Virta mėsa patiekiama su garnyru ir padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.