VIRTA JAUTIENOS MĖSA PIENO PADAŽE - Nr. 252

Maistingumas:
Baltymai24,54 g
Riebalai13,87 g
Angliavandeniai8,80 g
Energinė vertė258,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis127,00121,00
*Morkos4,003,00
*Ropiniai svogūnai4,003,00
*Petražolės (šaknys)3,002,00
*Padažas (312): 75,0075,00
Pasterizuotas pienas, 2,5 % riebumo56,0056,00
Vanduo arba sultinys19,0019,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies4,004,00
Sviestas (72%)4,004,00
Išeiga:75/75 (150 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Toliau verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Išvirusi mėsa pjaustoma skersai raumenų skaidulų maždaug 0,5-1 cm storio gabalėliais po vieną, du porcijai;
  • Sudedama į puodą ir troškinama 10-15 min. 80-95º C;
  • Virta mėsa patiekaima su garnyru ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.