VIRTOS JAUTIENOS BEFSTROGENAS - Nr. 254
Maistingumas:Baltymai | 22,97 g |
Riebalai | 7,93 g |
Angliavandeniai | 4,83 g |
Energinė vertė | 182,49 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis arba | 127,00 | 121,00 |
*virta jautiena | 75,00 | 75,00 |
Morkos | 14,00 | 11,00 |
Ropiniai svogūnai | 4,00 | 3,00 |
Petražolės (šaknys) | 3,00 | 2,00 |
*Grietinės padažas (314): | 50,00 | 50,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 25,00 | 25,00 |
Vanduo | 25,00 | 25,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 3,00 | 3,00 |
Sviestas (72%) | 3,00 | 3,00 |
Išeiga: | 75/50 (125 g) |
- Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
- Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
- Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
- Sultiniui užvirus pasūdoma;
- Išvirusi mėsa pjaustoma 30-40 mm ilgio lazdelėmis, sumaišoma su šutintomis morkomis;
- Užpilama grietinės padažu, troškinama 10-15 min. 80-95 C;
- Virta mėsa patiekiama su garnyru ir padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.