VIRTOS JAUTIENOS BEFSTROGENAS - Nr. 254

Maistingumas:
Baltymai22,97 g
Riebalai7,93 g
Angliavandeniai4,83 g
Energinė vertė182,49 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis arba127,00121,00
*virta jautiena 75,0075,00
Morkos14,0011,00
Ropiniai svogūnai4,003,00
Petražolės (šaknys)3,002,00
*Grietinės padažas (314):50,0050,00
Grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Vanduo 25,0025,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:75/50 (125 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Išvirusi mėsa pjaustoma 30-40 mm ilgio lazdelėmis, sumaišoma su šutintomis morkomis;
  • Užpilama grietinės padažu, troškinama 10-15 min. 80-95 C;
  • Virta mėsa patiekiama su garnyru ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.