VIRTOS KIAULIENOS BEFSTROGENAS - Nr. 254.1

Maistingumas:
Baltymai23,13 g
Riebalai30,44 g
Angliavandeniai4,26 g
Energinė vertė384,95 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis127,00121,00
* Virta kiauliena75,0075,00
Morkos ( iki sausio 1d)14,0011,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 15,0011,00
Ropiniai svogūnai4,003,00
Petražolės ( šaknys)3,002,00
*Padažas (314.1):50,0050,00
grietinė 30%25,0025,00
vanduo25,0025,00
kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
sviestas 82%3,003,00
Išeiga:75/50 (125 g)
  • Mėsa supjaustoma po 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) greitai užvirinama, nugraibomos putos.
  • Toliau verdama ant mažos kaitros (96-98 laipsnių C).
  • Likus 30-40min. iki virimo pabaigos įdedamos prieskoninės daržovės( morkos, ropiniai svogūnai, petražolės). Sultiniui užvirus pasūdoma.
  • Išvirusi mėsa pjaustoma 30-40 mm ilgio lazdelėmis ir sumaišoma su šutintomis daržovėmis.
  • Užpilama padažu ir troškinama 5-10 min 80-95 laipsnių C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.