VIRTOS KIAULIENOS GULIAŠAS - Nr. 255
Maistingumas:Baltymai | 22,49 g |
Riebalai | 13,09 g |
Angliavandeniai | 7,30 g |
Energinė vertė | 236,97 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 129,00 | 125,00 |
*Virta mėsa | 75,00 | 75,00 |
Padažas | 75,00 | 75,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč rūšies | 4,00 | 4,00 |
Sviestas (72%) | 10,00 | 10,00 |
Morkos | 18,00 | 14,00 |
Ropiniai svogūnai | 15,00 | 13,00 |
Pomidorų padažas | 9,00 | 9,00 |
Išeiga: | 75/75 (150 g) |
- Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
- Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
- Sultiniui užvirus pasūdoma;
- Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
- Išvirusi mėsa pjaustoma kubeliais, sumaišoma su šutintomis morkomis, šiaudeliais supjaustytais ir nuplikytais ropiniais svogūnais, pavirinta pomidorų tyre, užpilama vandeniu ir troškinama 10-15 min. 80-95 C temperatūroje;
- Nupylus sultinį paruošiamas padažas, kuriuo užpilama mėsa ir užvirinama;
- Virtos kiaulienos guliašas patiekiamas su garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.