GULIAŠAS - Nr. 255.1

Maistingumas:
Baltymai20,14 g
Riebalai11,02 g
Angliavandeniai6,76 g
Energinė vertė206,72 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis129,00125,00
* Virta kiauliena75,0075,00
Kvietiniai miltai I rūšies4,004,00
Sviestas 82%10,0010,00
Morkos ( iki sausio 1d)18,0014,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 19,0014,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Pomidorų padažas9,009,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,007,00
*Padažo išeiga75,0075,00
Išeiga:75/75 (150 g)
  • Žalia mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama aliejuje, įdedamos prieskoninės daržovės( morkos, ropiniai svogūnai), pavirinta pomidorų tyre, užpilama vandeniu ir troškinama 10-15 min 80-95 laipsnių C.
  • Paruošiamas padažas, kuris supilamas į apkepusią mėsą.
  • Guliašas troškinamas 80-95 laipsnių C 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.