GULIAŠAS - Nr. 255.1
Maistingumas:Baltymai | 20,14 g |
Riebalai | 11,02 g |
Angliavandeniai | 6,76 g |
Energinė vertė | 206,72 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 129,00 | 125,00 |
* Virta kiauliena | 75,00 | 75,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 4,00 | 4,00 |
Sviestas 82% | 10,00 | 10,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 18,00 | 14,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 19,00 | 14,00 |
Ropiniai svogūnai | 15,00 | 13,00 |
Pomidorų padažas | 9,00 | 9,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 7,00 | 7,00 |
*Padažo išeiga | 75,00 | 75,00 |
Išeiga: | 75/75 (150 g) |
- Žalia mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama aliejuje, įdedamos prieskoninės daržovės( morkos, ropiniai svogūnai), pavirinta pomidorų tyre, užpilama vandeniu ir troškinama 10-15 min 80-95 laipsnių C.
- Paruošiamas padažas, kuris supilamas į apkepusią mėsą.
- Guliašas troškinamas 80-95 laipsnių C 40 min.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.