PLOVAS - Nr. 256.1

Maistingumas:
Baltymai26,64 g
Riebalai25,20 g
Angliavandeniai56,31 g
Energinė vertė565,32 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 87,0074,00
*Apkepta kiauliena50,0050,00
Ryžių kruopos68,0068,00
Sviestas 82%10,0010,00
Morkos ( iki sausio 1d)19,0015,00
Morkos ( nuo sausio 1d)20,0015,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Pomidorų padažas15,0015,00
* Garnyro masė:200,00200,00
Išeiga:250 g
  • Kiaulienos kumpis supjaustomas 20-30gr. gabaliukais, pasūdomas, pabarstomas pipirais ir apkepamas svieste.
  • Morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, supjaustomi ir šutinami su pomidorų padažu.
  • Mėsa ir šutintos daržovės užpilamos sultiniu arba vandeniu 160gr/1 porc. ir užvirinama.
  • Suberiami perrinkti, nuplauti ryžiai, pasūdomi ir verdama kol ryžiai išbrinksta ir sugeria vandenį.
  • Indas uždengiamas.
  • Išvirtas plovas atsargiai išmaišomas tolygiai paskirstant ryžius, mėsą ir daržoves.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.