KEPTOS (JAUTIENOS AR KIAULIENOS) KEPENYS SU SVOGŪNAIS - Nr. 258.4
Maistingumas:Baltymai | 19,90 g |
Riebalai | 15,80 g |
Angliavandeniai | 6,90 g |
Energinė vertė | 249,00 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Šaldytos jautienos kepenys arba | 127,00 | 105,00 |
šaldytos kiaulienos kepenys | 119,00 | 105,00 |
Kvietiniai miltai | 5,00 | 5,00 |
Pusgaminio masė: | 110,00 | 110,00 |
Augalinis aliejus | 10,00 | 10,00 |
Keptų kepenų masė: | 75,00 | 75,00 |
Ropiniai svogūnai | 36,00 | 30,00 |
Kvietiniai miltai | 1,00 | 1,00 |
Augalinis aliejus | 2,00 | 2,00 |
Keptų svogūnų masė: | 15,00 | 15,00 |
Išeiga: | 75/15 (90 g) |
- Jautienos arba kiaulienos kepenys defrostuojamos kambario temperatūroje, perplaunamos, išpjaustomos gyslos.
- Kepenys supjaustomos 1-2 gabalais porcijai, pabarstomos druska, apvoliojamos miltuose ir kepamos iš abiejų pusių , bet neperkepamos.
- Ropiniai svogūnai šutinami vandenyje su trupučiu aliejaus
- Patiekiant šutinti svogūnai dedami ant keptų kepenų
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.