KEPTOS (JAUTIENOS AR KIAULIENOS) KEPENYS SU SVOGŪNAIS - Nr. 258.4

Maistingumas:
Baltymai19,90 g
Riebalai15,80 g
Angliavandeniai6,90 g
Energinė vertė249,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldytos jautienos kepenys arba127,00105,00
šaldytos kiaulienos kepenys119,00105,00
Kvietiniai miltai5,005,00
Pusgaminio masė:110,00110,00
Augalinis aliejus10,0010,00
Keptų kepenų masė:75,0075,00
Ropiniai svogūnai36,0030,00
Kvietiniai miltai1,001,00
Augalinis aliejus2,002,00
Keptų svogūnų masė:15,0015,00
Išeiga:75/15 (90 g)
  • Jautienos arba kiaulienos kepenys defrostuojamos kambario temperatūroje, perplaunamos, išpjaustomos gyslos.
  • Kepenys supjaustomos 1-2 gabalais porcijai, pabarstomos druska, apvoliojamos miltuose ir kepamos iš abiejų pusių , bet neperkepamos.
  • Ropiniai svogūnai šutinami vandenyje su trupučiu aliejaus
  • Patiekiant šutinti svogūnai dedami ant keptų kepenų

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.