TROŠKINTA JAUTIENA SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS - Nr. 259.2

Maistingumas:
Baltymai18,70 g
Riebalai21,22 g
Angliavandeniai18,38 g
Energinė vertė339,30 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis135,00100,00
Svogūnai18,0015,00
Augalinis aliejus5,005,00
Pomidorų tyrė12,0012,00
Džiovintos slyvos20,0020,00
Padažo su svogūnais ir slyvomis išeiga75,0075,00
Išeiga:60/75 (135 g)
  • Apvirta mėsa supjaustoma ( 1-2 gabaliukai porcijai) ir apkepinama.
  • Sudedama į puodą kartu su nuplikytais svogūnais, pomidorų tyre, užpilama sultiniu ar vandeniu.
  • Įdedamos nuplautos džiovintos slyvos ir troškinama ant silpnos kaitros apie 20 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.