TROŠKINTI BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI SU KIAULIENA - Nr. 260

Maistingumas:
Baltymai25,87 g
Riebalai11,99 g
Angliavandeniai20,37 g
Energinė vertė292,88 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiauliena 147,00125,00
Virta kiauliena75,0075,00
Baltagūžių kopūstai263,00210,00
Sviestas (72%)5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Morkos 35,0028,00
Petražolės (šaknys)5,004,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Pomidorų padažas12,0012,00
Išeiga:220/75 (295 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (svogūnų, morkų ir petražolių);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta kiauliena supjaustoma kubeliais;
  • Šiaudeliais supjaustytomi kopūstai, dedami į puodą, įpilama vandens, ištirpinto sviesto, aliejaus ir troškinama, kol pusiau sutrokš;
  • Paskui sudedama šutintos šiaudeliais supjaustytos morkos, petražolės, nuplikyti svogūnai, pomidorų tyrė, paruošta supjaustyta mėsa ir troškinama dar 40-45 min. 95-100 C temperatūroje;
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, išmaišytų su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.