TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU KIAULIENA - Nr. 261.1

Maistingumas:
Baltymai12,79 g
Riebalai39,02 g
Angliavandeniai11,89 g
Energinė vertė446,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis129,00125,00
* Virta kiauliena75,0075,00
Rauginti kopūstai252,00176,00
Sviestas 82%5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Vanduo4,003,00
Morkos ( iki sausio 1d)35,0028,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 37,0028,00
Petražolės ( šaknys)5,004,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Pomidorų padažas12,0012,00
Kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
Išeiga:220/75 (295 g)
  • Kiaulienos kumpis nuplaunamas, supjaustomas 1,5-2 kg gabalais, užpilamas šaltu vandeniu ir verdamas kaip nurodyta Rec. Nr. 332.1.
  • Gaminant su raugintais kopūstais, jie perplaunami po tekančiu vandeniu, pasmulkinami.
  • Dedami į puodą, įpilama vandens arba sultinio, ištirpinto sviesto ir troškinama, kol sutrokšta.
  • Virta mėsa supjaustoma kubeliais.
  • Morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi griežinėliais (rop. svogūnai nuplikomi) ir šutinami aliejuje.
  • Mėsa sumaišoma su šutintomis daržovėmis, petražolėmis, pomidorų padažu ir troškinama 10-15 min 95 laipsnių C.
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų išmaišytų su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.