MALTINIAI IŠ JAUTIENOS - Nr. 262

Maistingumas:
Baltymai20,00 g
Riebalai14,16 g
Angliavandeniai15,36 g
Energinė vertė268,93 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 88,0087,00
Tradicinis pjautinis batonas19,0019,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
*Pusgaminio masė:124,00124,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,007,00
*Gaminio išeiga:100,00100,00
*Rožinis padažas (308):50,0050,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:
Su padažu
Su sviestu

90/50 (140 g)
90/5 (95 g)
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedamas išmirkytas piene ar vandenyje batonas , pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Suformuojami ovalūs plokšti pusgaminiai, kurie apkepami 3-5 min. pagrindiniu būdu ir baigiami kepti kepimo krosnyje ar orkaitėje 5-7 min. 220 C;
  • Pusgaminius galima virti garuose;
  • Patiekiama su rožiniu padažu arba sviestu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.