MALTINIAI - Nr. 262.1
Maistingumas:Baltymai | 16,64 g |
Riebalai | 13,65 g |
Angliavandeniai | 9,07 g |
Energinė vertė | 225,73 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis arba | 90,00 | 87,00 |
Jautienos kumpis | 88,00 | 87,00 |
Kvietinė duona | 19,00 | 19,00 |
Pienas arba vanduo | 23,00 | 23,00 |
Svogūnai | 6,00 | 5,00 |
*Pusgaminio masė | 124,00 | 124,00 |
Rafinuotas aliejus | 7,00 | 7,00 |
*Padažas | 50,00 | 50,00 |
*Sviestas (A25 – N) | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: | 90 g |
- Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplykiti svogūnai.
- Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
- Suformuojami ovalūs plokšti pusgaminiai, kurie apkepami 3-5min. pagrindiniu būdu ir baigiami kepti kepimo krosnyje ar orkaitėje 5-7 min. 220ºC.
- Pusgaminius galima virti garuose.
- Patiekiama su padažu arba sviestu ir garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.