MALTINIAI SU SOJOS DRIBSNIAIS - Nr. 262.2

Maistingumas:
Baltymai18,00 g
Riebalai11,00 g
Angliavandeniai13,00 g
Energinė vertė231,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis46,0044,00
Sojos dribsniai20,0020,00
Aliejus5,005,00
Pienas17,0017,00
Kiaušiniai1/410,00
Svogūnai6,005,00
Batonas14,0014,00
Vanduo20,0020,00
Pusgaminio masė130,00130,00
Išeiga:110 g
  • Mėsa sumalama mėsmale, įdedama piene išmirkyto batono bei vandenyje išmirkytų sojos dribsnių, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.
  • Po to masė dar kartą malama mėsmale.
  • Į sumaltą masę sudedami smulkiai supjaustyti ir nuplikyti svogūnai, įmaišomi kiaušiniai ir dar kartą viskas sumaišoma.
  • Iš paruoštos masės suformuojamas lapo formos pusgaminis vienu smailesniu galu.
  • Kepama keptuvėje apverčiant 3-5 min.
  • Baigiant kepti iki 170-200ºC temperatūros įkaitintoje kepimo krosnyje 5-7 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.