KIAULIENOS KEPSNELIAI - Nr. 263.1

Maistingumas:
Baltymai21,20 g
Riebalai16,40 g
Angliavandeniai0,49 g
Energinė vertė238,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis122,00113,00
Kiaušiniai1/410,00
Kvietiniai miltai20,0020,00
Pusgaminio masė140,00140,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
Išeiga:
be padažo

100 g
  • Mėsa supjaustoma porcijiniais gabalėlias, pamušamas, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais.
  • Apvoliojama kiaušinio plakinyje, miltuose ir kepama pagrindiniu būdu iš abiejų pusių 15-20 min. 190 laipsnių C.
  • Kepsneliai patiekiami su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.